Er werden tijdens de persconferentie van het Overlegcomité van 23 oktober 2020 verstrengde maatregelen voor de sport aangekondigd. Deze maatregelen zijn geldig vanaf vandaag 23 oktober 2020 tot en met (minstens) donderdag 19 november 2020.

 

De Bestuursorganen van de VHL, de LFH en de KBHB hebben deze maatregelen per leeftijdscategorie uitgewerkt. Wat heeft dit nu tot gevolg voor onze club?

 

- U7-U19: Alle wedstrijden (zowel officiële als oefenwedstrijden) zijn toegelaten en gaan door zoals gepland. Er mag echter max. 1 volwassene per jeugdspeler de wedstrijd bijwonen. Ook alle trainingsvormen met contact zijn toegelaten

 

- 18+: Geen enkele wedstrijd (zowel officiële als oefenwedstrijden) is toegelaten. Alle trainingen met contact zijn toegelaten maar enkel binnen de eigen sportgroep

 

Verder willen we jullie er aan herinneren dat het dragen van een mondmasker (ouder dan 12 jaar) verplicht is bij het betreden van het sportcomplex. Enkel de spelers/scheidsrechters op het veld mogen dit afzetten tijdens de wedstrijden en/of trainingen. Bij de toegang en het verlaten van het veld wordt gevraagd om de handen te ontsmetten met de handgel die voorradig is. 

 

Ook de registratie van elke bezoeker/toeschouwer vanaf 12 jaar is nog steeds verplicht. Dit kan via het scannen van de aanwezige QR-code langs het veld. 

 

De kleedkamers en de douches in het hoofdgebouw zijn verplicht gesloten, evenals het clubhuis. Er mag tevens langs de zijlijn niets van zelf meegebrachte dranken en/of voedsel genuttigd worden. Alleen de spelers op het veld mogen dit doen. 

 

Carpooling wordt ten strengste afgeraden. Indien het niet anders kan, wordt gevraagd om max. met 3 personen in de wagen te zitten, allen een mondmasker te dragen en de ramen van de wagen open te zetten voor verluchting. 

 

Tijdens de wedstrijden mag er geen materiaal uitgewisseld worden. Iedere speler speelt dus met zijn/haar eigen uitrusting. Het uitwisselen van drinkbussen is niet toegelaten. Ook moeten de PC maskers genummerd zijn en ontsmet worden bij elke wissel van gebruiker.

 

Ondanks de vele opgelegde maatregelen, hopen we dat jullie kunnen genieten van de wedstrijden en vooral Play it Safe!

Wij danken jullie voor jullie medewerking en het zo goed mogelijk respecteren en opvolgen van de voorgeschreven regels. 

HC Blue Sox kernteam.